1000 символів ліворуч

Контроль за організацією харчування в закладі

Контроль за організацією харчування в закладі

Загальне керівництво організацією харчування здійснює директор навчального закладу. У закладі визначено особу, яка відповідає за організацію харчування – Крупченко М.В., яка контролює діяльність комірника, своєчасне постачання продуктів харчування, відповідні супровідні документи, умови їх зберігання,  бере участь у складанні меню-розкладок, контролює роботу харчоблоку, створення безпечних умов роботи харчоблоку, дотримання санітарно-гігієнічних умов під час приготування та роздачі їжі. Періодично перевіряє організацію харчування дітей.
З метою контролю та удосконалення роботи з організації харчування у навчальному закладі створена Рада з харчування. До Ради входить сестра медична, завгосп, соціальний педагог, представники ПК, представник батьківського комітету. Рада працює за визначеним планом. Коло її повноважень включає: контроль за роботою харчоблоку: виконання норм продуктів харчування, перевірка закладки продуктів, виходу готових страв, організація та забезпечення закладу продуктами, перевірка готових страв, контрольних порцій, дотримання організації харчування. Засідання Ради відбувається раз на квартал.


     З метою інформування батьків про страви, які отримує дитина в цей день, щодня вивішується меню.
     Організація харчування дітей в навчальних закладах – це чітко регламентований процес, що регулюється чинними законодавчими нормами. Основні із цих норм викладено в Законах України «Про освіту», «Про охорону дитинства», в постановах Кабінету Міністрів України №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах», №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказах МОН України №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних та інтернатних навчальних закладах»; №298 «Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, №242 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».

      Відповідно до листа управління освіти від 21 березня 2016 року 2016 року № 1002/1-101-09 в закладі 24 березня 2016 року проведено непланову перевірку Радою по харчуванню щодо якості отриманих продуктів харчування та умов їх збереження.
      Результати цієї перевірки висвітлено в нижче наданих документах.